Wat is orthomoleculaire voeding?

Orthomoleculaire voeding vegetables-752155_1280

Wat is orthomoleculair?
Het woord orthomoleculair is een samentrekking van het Griekse woord “Orthos”, dat goed of juist betekent en “moleculair”, betreffende moleculen. Dus de juiste moleculen in de juiste hoeveelheid op de juiste plek. Orthomoleculaire voeding is voeding waarbij het lichaam volop de beschikking krijgt over de juiste bouwstoffen, brandstoffen en beschermende stoffen.
Onderhoud van onze machine….
Ons lichaam is een fantastische machine met enorm veel processen. Voor al deze processen zijn stoffen nodig zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen, mineralen, spoorelementen, fytonutriënten. Helaas ontstaan er met ons huidige voedingspatroon vaak tekorten, waardoor allerlei processen in ons lichaam minder goed kunnen werken. Het gevolg zijn klachten, van kleine klachten zoals minder energie, minder goed slapen, breekbare nagels, vaak verkouden tot op den duur ernstige klachten en ziekten.
Misschien een gebruiksaanwijzing?
Niemand krijgt een gebruiksaanwijzing voor die fantastische machine. Door kritisch naar het voedingspatroon te kijken en dit aan te passen aan wat het lichaam nodig heeft, kunnen klachten en ziekten verminderd en/of verholpen worden. Neem uw gezondheid in eigen hand en ondersteun uw lichaam met wat het werkelijk nodig heeft: goede voeding!